Reményi László

Üdvözlöm Önöket Reményi László vagyok. Egy Budapest közeli faluban, Pátyon lakom a nagyvárosból kiköltöző “gyütt-ment”-ként. 27 éve boldog házasságban élek feleségemmel, 5 gyermekünket próbáljuk több-kevesebb sikerrel a saját útjukon elindítani.

A Business Internet Technology azaz a BIT-Hungary Kft. ügyvezetőjeként és egyik tulajdonosaként az a célunk közel 20 éve, hogy ügyfeleinket a családi élethez, a gyerekneveléshez hasonló felelősséggel és kitartással a webes világ ügyeiben eligazítsuk, segítsük. Gondoljanak bele: meg lehet-e bízni egy olyan cégben, melynek három tulajdonosa összesen 11 gyermeket nevel és mindegyiküknek csak egy és egyetlen házastársa van? Remélem ugyanazt a választ adják, amit én is hallani szeretnék.

A szervezőtől, Parajdi Istvántól egyik videójában hallottuk, hogy a maraton lefutásához elszánás, akarat és kitartás kell (gondolom ezt egyébként is mindenki sejti).
Persze szükségszerű, hogy legyen mindehhez egy edzésterv is. De az edzésterv, az akarat és a kitartás mellé „kell egy csapat”, hogy a szállóigévé vált mondatot idézzem a Régi idők focija című filmből. Ezt a csapatot Önnek kell összeszednie, ha eldöntötte, hogy nem csak benevez, hanem futni is fog a maratonon.

Ha a futópályáról visszatérünk a webes megjelenés, a weblapjaink világába, akkor a csapatban kell legyen olyan, aki a technikai dolgokhoz ért, azaz beállít, átállít, összelő és technikailag beindítja a weblapot azaz a motort, majd a működést, üzemelést felügyeli is.

Milyen jó lenne, ha ez magától menne! A rossz hír, hogy nem fog!

Mint ahogy olajcsere nélkül is elmegy sokáig egy autó, de tartós, megbízható működést és használatot csak rendszeres karbantartással lehet elérni, akár egy egyedi építésű Rolls-Royce-ról van szó, vagy éppen egy szuper hibrid autóról, netán egy Open Source “lego” elemekből összerakott autóról. Ha van ilyen embere az jó, őt legtöbbször rendszergazdának hívják. De felhívom figyelmüket, attól hogy informatikus nem biztos, hogy ért a weblap készítéshez is. Biztos emlékeznek még a környezetismeret vagy biológia órán sokszor elhangzott mondatra: „Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.” Ez van az informatika világában is: minden programozó informatikus, de nem minden informatikus programozó.

Sok olyan ügyfelünk van, aki maga oldja meg ezt a kérdést, ha legalább alapszinten kitanulta. Emlékeznek: olajcserét tudok otthon is csinálni… Ha építettem aknát a garázsba, és vannak szerszámaim, eszközeim, akkor lényegében hasonlóan egyszerűen, mint az autószervízben, de ha nincs akna és nincsenek eszközök, akkor egy kicsit macerás, esetleg a nyakamba folyik az olaj, az autó alatt fekve. De meg lehet csinálni.

A legrosszabb megoldás, hogy majd a sógor segít, mert otthon ő a számítógépes játék guru, biztos ehhez is ért. Hát nem biztos.

Ha velünk dolgozik, erre a bizonytalanságra nincs szüksége, mi ezt rendezzük Ön helyett. Ráadásul ez csak egyik eleme cégünk tevékenységeinek, a „kell egy csapat” következő eleme egy olyan személy, aki megtanulja kezelni és frissíteni a weblapot, ám hogy őneki mit kell tudnia, mit kell összegyűjtenie, mit kell tennie és Önnek, mint a cég vezetőjének ez miért fog nehezen menni, ha saját maga akarja csinálni, azt most nem árulom el. (De az is lehet, hogy a gyakorlatból már tudja…)

„Legyetek jók, ha tudtok”

2019. január 3., Reményi László